söndag 29 april 2012

mys söndag!

I helgen har jag jobbat, därav den stendöda bloggen...

Så idag har jag läst ikapp 19 blogginlägg via bloglovin och 2 bloggar som inte har det. Mycket läsning, men det var kul! Paralellt med detta har jag bakat tillsammans med en kompis! Blir jättefint och jag kommer helt klart lägga upp en bild sen!

Eli har haft lubileum och annordnar en tävling med ett mycket spännande bokpaket! Det vill jag jättegärna vinna!

Även om jag faktiskt hade turen och vann en annan tävling idag! Vann boken "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" i Excess-format! Spännande spännande!


torsdag 26 april 2012

Dela med dig av det du läser!

Till er som har Ipad, eller funderar på att skaffa... Kolla in den här sidan!

Readmill


Det är ett community där man kan dela med sig om vad man läser, lägga upp kommentarer och en massa annat. Ett sätt att dela med sig om tankarna vi får när vi läser!

Jag hade tänkt lägga in ett filmklipp, men kunde inte hitta något som jag gillade.. så gå in på länken och kolla på klippet som finns där!


onsdag 25 april 2012

Dödens port

Hittade en gammal serie när jag var på biblioteket i måndags. Jag läste den när jag var liten, typ 10 år om jag inte minns fel, men jag fick aldrig läsa slutet! Det skulle vara en serie på sju böcker, men efter 5-6st (minns inte exakt) så slutade dem. Det fanns inget slut!!

Seriens namn var Dödens port, och nu visar det sig... det finns ett slut!! MEN detta slut är inte översatt till svenska! Det var därför som alla biblotikarier som jag frågat inte hittat något när jag frågat efter den!

  1. Dragon Wing (February 1990)
  2. Elven Star (November 1990)
  3. Fire Sea (August 1991)
  4. Serpent Mage (April 1992)
  5. The Hand of Chaos (April 1993)
  6. Into the Labyrinth (December 1993)
  7. The Seventh Gate (September 1994)
Så nu måste jag ju självklart läsa om alla böckerna så jag kan läsa slutet! Men det gör egentligen inte så mycket, för den här serien är speciell för mig. Det var de första fantasy-böckerna jag läste! Jag hade läst ut alla hästböcker som fanns på vårt lilla bibliotek, så då fick jag gå över till något annat.. och första boken hade ju en drake på framsidan!

Så vi får se när jag har tid att läsa den här gamla serien igen.

tisdag 24 april 2012

Bråttom bråttom!!

Ojojoj!! Då jag under den senaste tiden använt bloglovin för att kolla på nya blogginlägg har vissa bloggar hamnat lite i glömska! Detta gjorde att jag nästan missade den fenomenala tävlingen som Beroende av böcker har!!

Man kan vinna en härmskrikebrosch!! *studsar upp och ner och skriker*
Var med och tävla du också!!

Bilden är tagen från tävlingsinlägget!! Så klicka in där och var med och tävla!

Månguden

Månguden av Monika Häägg
Förlag: Monkaland bokförlag

Fry bor på Kungsgården tillsammans med Hird och tränas för att kunna bli Solgudinnans tjänare. En mycket kort tid innan midsommaroffret försvinner Hird och Mångudens tjänare Ulv tar makten. Fry blir bortjagad från Kungsgården och inser snart att det är mycket mer bakom Hird's försvinnande än att Mångudens tjänare vill ha makt. Tillsammans med Hervor kämpar de för att hitta sanningen, kommer de att hinna?


Månguden är en spännande bok med en ganska snabb takt, något som passar mig. Jag tyckte att den vävde samman händelserna från Solbarnet mycket bra i slutet på den här boken och jag kände att författaren knöt ihop påsen på ett bra sätt, även om vissa personer kanske reagerade lite konstigt ibland.

Berättarrösten följer fler personer i den här boken, vilket gjorde att jag ibland saknade de andras synvikel. Jag saknade lite mer information om händelserna på slutet och jag tycker att de kunde ha utvecklats mer. Det fanns även lite nya karaktärer som jag gärna hade velat ha lite mer information om.

Men i det stora hela så gillade jag boken och tackar Monkaland för recensionsexemplaret! Jag kommer att läsa de kommande två delarna när jag får möjlighet till detta!

Det blir 6 tassar för denna boken.

måndag 23 april 2012

Världsbokdagen!

Idag är det ju, som de flesta redan vet, världsbokdagen! Detta är något helt nytt för mig då jag tidigare inte varit så insatt i "litteraturvärlden" utan bara läst de böcker jag velat för att det varit trevligt. I år tänkte jag därför att jag skulle vara lite mer aktiv och gå på en bokspaning med temat magisk realism.
Så här fint var jag beredd på att anteckna det som jag tyckte verkade intressant!

Ack ack ack, det skulle jag inte ha gjort... Trots att det handlade om böcker kände jag mig helt missplacerad, ingen av böckerna som de pratade om lät speciellt intressant och jag kände bara igen ett av författarnamnen. Utöver detta verkade det som att jag skulle vara den enda under 40 som var där, något som trots mitt bokintresse fick mig att känna mig illa till mods. I det stora hela kan jag nog faktiskt påstå att jag fick mer ut av att prata med en anställd och fråga om hon hade några tips (10min) än vad jag fick av den timmen som jag spenderade med att lyssna på de två männen som pratade.
Så här satt jag, fint långt fram så jag skulle höra och se bra. Men de gjorde det ju bara svårt för mig att smita där ifrån mitt under allt, och det kunde ju faktiskt komma några intressanta böcker...

Men icke.. jaja, jag ska inte vara allt för elak. Det var flera andra som nickade och såg glada ut när de hörde vissa namn eller titlar, så det var kanske bara jag som var ung och oerfaren eller något i den stilen.

På onsdag har kulturens hus även ett skrivcafé som jag funderade på om jag skulle gå på. Jag gillar ju att skriva, så det skulle kanske passa. Vi får se lite hur det blir, just nu känner jag mig dock inte så pepp. Men man ska tänka positivt!

Idag blev det ett lite klagande inlägg, men jag hoppas att ni överlever och att ni har haft bättre erfarenheter av bokspaningar än vad jag nu har fått!

söndag 22 april 2012

Ghost Whisperer

Det blev ingen recension ikväll... Jag tillbringade större delen med att se slutet på säsong 1 av Ghost Wisperer! Sjukt bra serie om ni frågar mig! Jag har alltid gillat andar och övernaturliga saker.. även om det ofta även har skrämt skiten ur mig. Så vi får väl se hur bra jag sover inatt.


Ska försöka få upp den där recensionen imorgon! Jag hoppas alla har haft en trevlig helg och är redo för en ny vecka med jobb/skola!

lördag 21 april 2012

Lördagsläsning

Idag har det blivit mycket städande.. men även en hel del läsande. Har nu läst ut boken Månguden av Monika Häägg. En spännande bok, en recension kommer upp imorgon (hoppas jag!)

Nu blir det till att göra sig i ordning inför en kväll men kompisar, hoppas alla där ute har en bra och trevlig helg!

torsdag 19 april 2012

Vill läsa

Idag har jag suttit och uppdaterat min "Vill läsa" sida!
Alla beskrivningar är tagna från sidan Boktipset.se

 Darlah - 172 timmar på månen av Johan Harstad
Det har gått fyrtio år sedan NASA sände de första människorna till månen. Och nu tänker dom göra det igen.

Tre unga vinnare i ett stort världsomspännande lotteri erbjuds möjligheten att följa med på månfärden till månbasen DARLAH. De tre som dragit vinstlotterna är Midori från Tokyo Antoine från Paris och Mia från Stavanger. De har endast en sak gemensam: de är egentligen inte speciellt intresserade av rymdfart. 
   Strax före den planerade avfärden inträffar märkliga händelser och när NASA låter meddela att man skall resa i en kopia av den gamla raketen som användes 1969, reagerar erfarna astronauter starkt och ifrågasätter månfärden. 


 De utvalda: tankeläsaren av Kristin Cashore
Boken handlar om sextonåriga Katsa. Hon lever i en värld med sju kungadömen, där vissa ovanliga barn föds som så kallade "särlingar", med olikfärgade ögon. Ett barn med olikfärgade ögon har en särskild gåva, och föräldrarna måste lämna sitt begåvade barn till landets kung. Katsas gåva är dödandets gåva, så hon har vuxit upp vid kungens hov och utnyttjas som torped. Hon skickas ut på uppdrag att hota, lemlästa eller döda kungens fiender. Allt förändras när hon möter den unge prins Po, som också är en särling. Han har tankeläsandets gåva. Kärlek uppstår, och tillsammans ger de sig ut för att störta en ondskefull kung. De upptäcker också oanade sanningar om sig själva - har Katsa verkligen dödandets gåva eller är hennes talanger egentligen till för något annat ? Och hur ska de kunna störta en kung som har gåvan att kontrollera andra människor?
Tankeläsaren är den första boken av tre i serien De utvalda.

 De andra sagornas bok av Emma Lundqvist
Det finns de som aldrig fick sin saga berättad. I år efter år har dessa sagornas bifigurer bidat sin tid i böckernas marginaler, otåligt väntande. Ytterligare andra har stillatigande tvingats bevittna hur deras saga förvanskats till oigenkännlighet. Förgäves har de väntat på upprättelse. Väntat på att de nedpräntade bokstäverna ska bilda de ord som gått förlorade. Att den historia som berättas ska vara sann.

Nu är tiden inne. Det är dags att berätta dessa glömda sagor, som de verkligen utspelade sig. Dags att ta reda på vem som är ond och vem som är god och om det existerar några lyckliga slut.
   Här finns Blygers berättelse om Snövit så som han upplevde den och här har den lilla sjöjungfruns storasyster fått komma till tals. Häxan som mötte Hans och Greta har fått ge sin version av vad som hände i pepparkakshuset och prinsessan har själv fått berätta om den tid hon levde fängslad i drakens grotta.

Varje öde är en saga, men alltför många blev aldrig berättade. Inte förrän nu. Här, i De Andra Sagornas Bok.


 Fördömd av Johanne Hildebrandt
Ett öde fjällandskap i norra Sverige. Den unga arkeologen Helena Torvald gör ett sensationellt fynd: en kvinna som brutalt offrats och gömts i en mosse.
Men när kroppen förs till Stockholms universitet sätts okända krafter i rörelse, och hon tvingas inse att något har gått fruktansvärt fel. Vetenskapen kolliderar med det oförklarliga. Vad hände egentligen för elvahundra år sedan, då tre män sökte sig till fjället med en kropp de kallade Satan?
För sent förstår Helena att offret borde ha förblivit begravt och att hennes band till det förgångna är starkare än hon anat. Nu måste hon besegra det hon släppt lös.

 Månskensvargen av Elvira Birgitta Holm
Året är 1350 och pesten härjar svårt. Femtonåriga Ylva återvänder hem från sätern och finner att alla är döda. Ensam och rädd med bara sin hund till skydd flyr hon till skogen. Där möter hon en främmande stum yngling, på flykt från helvetet. 

Svårt sargade hänvisas de till varandra och påbörjar en gemensam resa för att överleva. Sakta växer en speciell men inte okomplicerad kärlek fram dem emellan. 

I bakgrunden finns vargarna och Ylvas tillit till dem, särskilt den som hon kallar "Månskensvargen".


 Mörkrädd av Andreas Roman
David är mörkrädd. På ett sjukligt vis. Sedan barndomen har hans rädsla för skymning och natt plågat honom. Det tycks som om någon alltid står i ett mörkt hörn och bevakar honom, någon som drar närmare när rädslan blir som värst. 

Till slut bestämmer sig David för att möta sin demon. Han går i terapi, och sista steget är enkelt: Han ska bo ensam i en stuga ute i skogen tills han är botad. 

Men när mörkret faller, så är det något där utanför. Något som drar närmare stugan. Som knackar i väggarna, som skymtar i fönstret. Något som kanske vill in ...

 Resten får du ta reda på själv av Lauren Oliver
Man vet aldrig vilken dag som blir ens sista

Det är den 12 februari, fredagen före Alla Hjärtans Dag, och skolan firar "Cupid Day" med att eleverna skickar rosor till varandra. En toppendag för Sam och hennes kompisar - de är skolans fruktade innegäng och får flest rosor av alla. Dagen avslutas med en stor fest. Klockan 00:40 dör Sam. Hennes liv är slut, över, finito. Allt blir svart. Men så ringer väckarklockan och det är den 12 februari. Igen. Var allt en mardröm? Nej, tyvärr inte. Men vad är det då? Läs så får du veta!

OBS!Detta är inte en bok om änglar. Huvudpersonerna är synnerligen mänskliga. Det enda ovanliga är att Sam får 7 chanser på sig för att göra allt rätt och bra på sin dödsdag. Och det är sjukt spännande. Sam är inte så himla trevlig, men hon ger oss en del tips om vad som verkligen är viktigt i livet.
Resten får du ta reda på själv.


 Vid cirkelns slut av Jan-Erik Ullström
Vägen till Umbria 1
Har du löst Vägen till Umbria?

Allt låg i mörker och det enda som bredde ut sig var den totalatystnaden. Plötsligt och utan att ge ifrån sig så mycket som en viskning öppnades tre runda öppningar i tomheten.På en dimhöljd äng en bit bort satt en ensam man på en illa hopsatt pinnstol. Hans öde hade många själar på sitt samvete.I mittens cirkelformade hål mellan tomheten och alla levande tings tankar låg en värld av drömmar. Men flickan vid kvarnen drömde inte. 

En blivande ung man låg i sin säng och drömde på ett sätt som få kunde. Flera hundra mil därifrån låg en annan man i sina bästa år och drömde på exakt samma ovanliga vis. Imorgon skulle de båda drömma och de skulle då stråla samman vid flickans kvarnhjul och sätta igång en händelsekedja vars slutmål skulle visa sig bli avgörande för ett oändligt antal liv.



 Vid cirkelns slut av Jan-Erik Ullström
Vägen till Umbria 2
Allt låg i mörker och det enda som bredde ut sig var den totala tystnaden. Plötsligt och utan att ge ifrån sig så mycket som en viskning öppnades tre runda öppningar i tomheten. På en dimhöljd äng en bit bort satt en ensam man på en illa hopsatt pinnstol. Hans öde hade många själar på sitt samvete. I mittens cirkelformade hål mellan tomheten och alla levande tings tankar låg en värld av drömmar. Men flickan vid kvarnen drömde inte. 

En blivande ung man låg i sin säng och drömde på ett sätt som få kunde. Flera hundra mil därifrån låg en annan man i sina bästa år och drömde på exakt samma ovanliga vis. Imorgon skulle de båda drömma och de skulle då stråla samman vid flickans kvarnhjul och sätta igång en händelsekedja vars slutmål skulle visa sig bli avgörande för ett oändligt antal liv. 

Detta är andra delen av första boken.


De  vassa tändernas skog av Carrie Ryan
Marys värld är liten - en isolerad by mitt ute i skogen, omgärdad av stängsel. Stängslet är det enda som håller Mary och de andra byborna vid liv, för på andra sidan finns De vassa tändernas skog där de oheliga ständigt rör sig i jakt på mer människokött att infektera. Så har det varit i generationer och i byn har man satt upp enkla regler för att överleva: Man gör sin plikt och följer Systerskapets order. Allt annat är oviktigt. Mary kan ändå inte låta bli att drömma om världen utanför stängslet och det som kan finnas där, om havet som hon bara hört talas om och en gång sett på ett foto.

En dag bryter sig de oheliga igenom stängslet. På några
minuter utplånas stora delar av byn och Mary flyr ut i skogen. Kampen för att överleva har börjat och snart måste Mary göra viktiga val - mellan dröm och plikt, mellan mannen hon älskar och mannen som älskar henne. Vad finns egentligen på andra sidan av den fruktansvärda skogen?

tisdag 17 april 2012

Hjärngympa

Det här blir inte riktigt en "vanlig" recension då det här är en träningsbok/faktabok och inte någon skönlitterär bok.

Hjärngympa för hunden av Claire Arrowsmith

Orginaltitel: Brain games for dogs
Förlag: Ica bokförlag


Hundar behöver mental stimulans lika mycket som de behöver promenader varje dag. Den här boken fick jag som recensions ex från Ica förlag och jag har läst och jobbat lite med den sedan dess.

Det var en mycket bra bok tycker jag. Den sträckte sig för alla olika raser, storlekar och åldrar. Den börjar med bakgrundsinfo om olika sorters hundar, vad inlärning är och hur den kan vara för olika hundar och går sedan över till att börja med valpträning. Därefter ökar det i svårighetsgrad, vilket gör att boken mycket väl kan användas även för äldre hundar. Det är dock sorterad efter ex. leka hemma, liten yta, på tomten, på resande fot, partytrick osv.
Detta gör att om man ex har valp eller en gammal hund, kan man fortfarande kolla igenom hela boken då det kan finnas roliga lekar genom hela.

Det var en bra bok, enkel att förstå med bra bilder och texter. Bra fokus på att olika hundar lär sig olika och att man ska ha tålamod!

 8/10 tassar

måndag 16 april 2012

Produktiv måndag

I det här inlägget kommer det bli en liten blandad kompott. 

Först ska jag tipsa om ytterligare en tävling. Den är hos Nilmas bokhylla och går ut på att du ska gilla hennes sida på facebook eller skriva om tävlingen på din blogg (som jag gör just nu), och sedan ska du rekomendera en bok till henne som du tycker är bra. 

Sedan ska jag tipsa om utlottningen hos Nellons bokblogg. Där kommenterar du och ev. gillar om du tycker att hennes blogg verkar intressant. 


Jag fick även hem en bok från ica bokförlag idag. Direktkontakt med andra sidan av Rebecca Rosen. Det kan nog bli intressant läsning, jag gillar övernaturligt. Sedan får vi väl se vad jag skriver på bloggen, blir nog mest om hur den är skriven och inte så mycket hur den påvärkar mig... tror jag, men det kan ju ändras... 


Ska försöka skriva ihop en liten recension om Hjärngympa för hunden imorgon eller nåt. Känner att jag har testat den tillräckligt för att kunna skriva lite om den. 

söndag 15 april 2012

En utlottning!

Boktycke hade fått 3st av "Rör mig inte!", och lottar nu ut två av böckerna! Så gå in på hennes blogg om ni vill ha chansen att vinna ett exemplar!


lördag 14 april 2012

Nörderi på hög nivå!!

Idag har min nördighet stigit till nya höjder tror jag!  Sidan Pottermore har öppnat!! Allt en Harry Potter nörd bara kan önska sig!

Så gå med och ha kul alla små nördar där ute!!
Lägg gärna till mig som kompis, RiverSickle28950

tisdag 10 april 2012

dreaming...

Hittade den här på Tonårsbokens blogg.. MÅSTE bara ha den!!


Kommer troligen även att vara i USA under den tiden!!

måndag 9 april 2012

Sömnlös natt och ny tävling

På grund av mensvärk blev den här natten mindre rolig. Kunde inte sova ordentligt så kl 5 gav jag upp, efter att ha legat vaken i 2h redan, och gick upp och åt lite. Satt vid datorn och småfixade. Försökte underhålla mig själv då hjärnkapaciteten fortfarande inte var tillräckligt bra för att kunna göra något vettigt, men häller inte gick att stänga av så jag kunde få sova!

Jag anmälde mig till en tävling igår på facebook, och inatt kom jag nog på min motivering till den. Tävlingen hålls av Mörkersdottir förlag som jag har följt sedan förra sommaren ungefär. 
Kopierat från fb: För att vara med och tävla, besök förlagets hemsida, www.morkersdottir.se, klicka runt i katalogerna och kolla på vår utgivning. Skriv sedan en motivering på din Facebooksida om en bok ur utgivningen du skulle vilja läsa och varför. Alternativt - om du redan har läst en av våra böcker, skriv några rader om vad du tyckte om boken. Skriv sedan en notering om detta på denna eventsida så vi har koll på vilka som är med och tävlar. Den bästa motiveringen/omdömet utses i slutet på september och vinnare tillkännagives den 1 oktober 2012. Lycka till!

Så jag kollade runt lite på sidan när jag ändå inte kunde sova, och det finns ett flertal böcker som intresserar mig, bl.a. böckerna om Umbria och De andra sagornas bok(då jag älskar sagor!). Men när jag gick och la mig igen så var det en bok som svetsats sig fast i mitt huvud, Halvblod. Och detta var pga min mensvärk. Jag ville ha min egen Alexander!! Att under natten ligga och tänka på hans "mirakelhänder" fick mig att inse hur mycket jag längtar efter att läsa Vingar av glas. Jag vill veta vad som händer, och Sofie's ord "mindre lyckliga slut" hänger fortfarande över mig, precis som när jag skrev recensionen.

söndag 8 april 2012

Påskhälsning och djurutmaning!

Jag är som vanligt lite efter... Men jag hade tänk önska alla en riktigt trevlig påsk! Själv så var jag med lite kompisar och hade knytkalas. Det var jättetrevligt och jag kommer ha många glada minnen där ifrån.

Sara hade bakat en fantasktisk påsktårta! Kycklingen och boet bestod av marsipan, och det orange på tårtan, blommorna och bladen var färgad marshmallow!



Sedan så kommer mitt bidrag till bokmilaskogens djurutmaning! Här är min lilla bebis, som ALLTID lägger öronen bakåt och ser ynklig ut när jag kommer med kameran. Hon har vår bok som vi jobbar med tillsammans, Hjärngympa för hunden, och sitt eget lilla påskgodis.

En av utmaningarna i boken är faktiskt att träna på att hunden ska kunna ligga med godiset framför sig utan att röra det... mission success!!

torsdag 5 april 2012

Nytt betygssystem

Jag har konstaterat att 1-5 är lite för lite när jag ska sätta betyg. Det känns så svårt.. så därför har jag valt att utöka betygen från 1-10 och även införa lite symboler för det. Eftersom jag har hund, så kommer betygen härefter att visas som tassar!

 8/10

 10/10

Antar att ni förstår poängen... De recensioner jag redan skrivit ska jag försöka sammanställa och ge "nya" betyg, så att de passar lite bättre in efter det här.

Revolt

Revolt av Suzanne Collins

orginaltitel: Mockingjay
förlag: Bonnier Carlsen

Risk för spoilers om Hungerspelen och Fatta eld!

Upproren sprider sig i distrikten och det ser ut som att huvudstaden snart är utan förnödenheterna som den behöver. Katniss käpar för att hålla ihop sig själv och visa sig stark för folket runt omkring sig. Men ska hon ta på sig rollen som upprorets symbol och leda människorna i de kommande hänsynslösa striderna?


Även i denna boken är jag helt fast. Handlingen går framåt och jag gillar hållet som handlingen går åt. Slutstrid, here we come!

Karaktärerna i den här boken är fler och många nya kommer in. Det finns några som jag inte gillar alls, exempelvis Coin. Jag fick känslan från början att hon var desperat nog att göra saker som inte var okej för att få det som hon vill. En ny som jag gillade var Boggs. Han kunde vara bestämd när han behövde, men kunde även överse med saker när männsikor gjort fel. Han kändes som en levande person.

Slutet var däremot en besvikelse. Efter att ha tagit sig igenom 920 sid (sammanlagt i de tre böckerna) förväntade jag mig en slutstrid på liv och död där de goda givetvis skulle segra. Så blev det inte. Istället leder allt upp till en händelse med fallskärmar (ni som läst boken vet vilken jag menar) och sedan tycker jag att allt stendör. De sista 30 sid kändes det som att författaren bara ville ha slut på historien och allt blir bara jätteförvirrande. Jag gillade det inte alls.

Därför har jag beslutat att ge boken 2st betyg. En 4a för första delen i boken, och 2,5a för slutet.

onsdag 4 april 2012

Ingenting

Idag har jag skrivit lite och sedan varit på gymmet en sväng. Ikväll ska jag till lite kompisar och umgås... så det blir ingen läsning eller några recensioner för mig. Jag vet fortfarande inte vad jag ska skriva om "Revolt".. ska försöka sätta mig lite mer med det imorgon.

Jag vet inte vilken bok jag ska fortsätta med dock.. Så lite hjälp tack:

Arvtagaren av Christopher Paolini (fjärde och sista boken i Eragon-serien)
eller
Månguden av Monika Häägg (andra delen av fyra)

Skriv gärna en kommentar om vilken ni tycker jag ska läsa.

måndag 2 april 2012

Revolt slut

Nu är Revolt slut. Mycket känslor som ska hinna lägga sig innan jag skriver en recension tror jag, så det kommer inte att komma upp förän i morgon eller övermorgon..
Nu kanske jag kan koncentrera mig på andra saker... kanske...

Födelsedag och Tävling!!

Idag visade det sig att jag har missat att the courious case of the books (jag vet, jag hatar att skriva ihop allt i ett ord, även om det är ett bloggnamn!!) har fyllt ett år... och jag har totalt missat detta!! Fy skäms på mig!

Grattis till 1år som bloggare!!

I samband med sin födelsedag har hon även en tävling med ett L paket! Det här blir helt klart dagens tips!

söndag 1 april 2012

Första april

Jag tror att jag är den tråkigaste människan på den här planeten... men jag tycker verkligen inte att första april är något roligt eller speciellt alls! Jag har inte blivit lurad (än så länge) idag, men alla tidigare år så har jag bara tyckt att folk är jobbiga. Jag tror det kommer ifrån när jag var liten och var väldigt lättlurad, det är jag fortfarande.. man kan i princip lura i mig vad som hällst, vilket gör att jag har åkt på ganska många mindre roliga skämt under min uppväxt.

Ne, usch och fy. Gillar inte denna dagen och ska hålla mig inne, med min bok och umgås med mig själv och min lilla hårboll!


På bokfronten är det helt stendött just nu. Har inte ens hunnit öppna boken sedan jag läste ut Fatta eld. Håller för fullt på med min au pair ansökan då den måste vara klar tills imorgon. Mycket småsaker att fixa och har suttit mycket och redigerat en video som jag ska skicka med. Ganska kul, även om ingen någonsin kommer att få se den då man känner sig ganska dum när man ska stå och se rakt in i kameran, le och prata på engelska!

Jag har lovat att lägga upp lite bilder på när jag leker med poi, så här kommer två stycken!