torsdag 7 februari 2013

Sten...

...dött!! Usch, blä och fy! Har nu två böcker (den som jag satt "läser just nu" och boken från mitt senaste inlägg) och jag är inte sugen på att läsa alls! Varför är det så?! Jag menar, jag vill jättegärna veta vad som händer i The Crown of Embers.. men jag vill inte läsa! Lässvackan är total! Hoppas bara att jag får tillbaka läslusten innan jag måste lämna tillbaka boken till biblan!

Under tiden har jag börjat skriva lite iaf. Det går jääääääättelångsamt, då jag skriver på engelska. Får stanna och kolla upp stavningar och nya ord i var o varannan mening! Min värddotter ville att jag skulle skriva en "barnbok" (ca 10-12år), så då får jag ju skriva den på engelska så hon kan läsa den under tiden. Och jisses, vilken fantasi hon har, och vad bestämd hon är om hur det ska vara och inte vara!


  • Minst två personer måste dö, annars är det inte någon bra bok.
  • Det är mycket bättre om man får se berättelsen från flera olika personers PoV.
  • Huvudpersonen måste göra bort sig lite då och då, hen får inte vara perfekt.
  • Det måste vara realistiskt, samtidigt som man kan ha lite övernatuliga element med.
och sedan var det några till, som jag inte kan komma på just nu. Men det är ganska bra att ha henne, för det är ju trots allt barn som ska läsa den! Och hon är inte så lätt att imponera på, så lyckas jag få till något hon gillar, så finns faktiskt chansen att det är bra också! (Och den tanken känns ju inte helt deppig!)

tisdag 5 februari 2013

Varit på biblan

Igår, liksom de flesta måndagar, så var jag på biblan igen. Skulle bara lämna tillbaka 3 böcker.. men ja, ni vet ju själva hur det brukar bli! Lyckades med konststycket att faktiskt snubbla över boken The Crown of Embers, som är fortsättningen till The Girl of Fire and Thorns. Så den fick följa med mig hem, då jag har haft på min "att göra lista" att kolla upp vad fortsättningen heter och sen låna den!


måndag 4 februari 2013

Ny vecka

Nu var det måndag igen.. och jag vill bara ligga kvar i sängen och sova! Gillar verkligen inte måndagar!

Hade en trevlig helg dock.. även om det inte blev något läst eller några recensioner skrivna! Däremot så blev det inköpt två nya anteckningsböcker och en "rolig" handväskkrok! (hmm, vet inte om det ska vara ett ord, bindesträck eller särskrivet... )

In the midst of our lives,
we must find the magic
that makes our souls soar.



Väldigt praktiskt på Starbucks!

fredag 1 februari 2013

Läst i Januari

Dags för att lista upp Januari läsningen nu då! Har inte gjort ett samlat inlägg på min månadsläsning på ett tag, men kände för det idag!


  1. The Titans Curse av Rick Riordan
  2. The Battle of the Labyrinth av Rick Riordan
  3. The Replacement av Brenna Yovanoff
  4. The Last Olympian av Rick Riordan
  5. Forever av Maggie Stiefvater
Så 5 böcker blev det i Januari, och halvvägs genom The Perks of being a Wallflower. Alla böckerna på engelska och lite blandade betyg. 

Bäst blev The Last Olympian tror jag, och sist den här månaden blir nog tyvärr The Replacement.