fredag 31 maj 2013

Maj månad

Den här månaden har det blivit 3 böcker.

 


The Girl Who Could Fly
eve
The Maze Runner

Jag kämpar fortfarande med att läsa Angelina, det går låååångsamt. Jag hoppas att jag kommer gilla den bättre nu när hon börjar bli vuxen och jag börjar känna igen saker!

Den bästa var The Maze Runner, men eve kom in på en väldigt tät andraplats! Ska hämta upp fortsättningen till eve på måndag.. och tills dess så har jag börjat läsa Uglies.

Roligt meddelande...

... fick jag idag från biblan!! Boken Once som jag stod i kö för har kommit in och jag kan hämta ut den! Det är fortsättningen till boken eve som jag läste för någon vecka sedan! Dock så kommer jag inte att kunna hämta ut den förän på måndag, så det kommer att bli låååånga dagar tills dess!!


torsdag 30 maj 2013

Book Seat!

Jag har börjat höra väldigt mycket om de här nya "Book Seat".. läste på en blogg för ett tag sedan (minns dock tyvärr inte vilken) att den var väldigt praktisk. Dock förstod jag inte alls vad det var för något då, för det fanns ingen bild! Men NU så, så hade Beroende av böcker lagt upp ett inlägg med en tävling på deras fb-sida, så då var jag ju bara tvungen att vara med!

Nu när jag har sett bild på den också, så verkar den ju bara vara fantastiskt praktisk!! Jag vill ha!
Bilden kommer från deras fb-sida

onsdag 29 maj 2013

eve

Namn: eve av Anna Carey
Serie: Eve #1
Språk: Engelska

Handling (taget från Goodreads)
The year is 2032, sixteen years after a deadly virus—and the vaccine intended to protect against it—wiped out most of the earth’s population. The night before eighteen-year-old Eve’s graduation from her all-girls school she discovers what really happens to new graduates, and the horrifying fate that awaits her. 

Fleeing the only home she’s ever known, Eve sets off on a long, treacherous journey, searching for a place she can survive. Along the way she encounters Caleb, a rough, rebellious boy living in the wild. Separated from men her whole life, Eve has been taught to fear them, but Caleb slowly wins her trust...and her heart. He promises to protect her, but when soldiers begin hunting them, Eve must choose between true love and her life.


Min åsikt
Det var ganska mycket som jag inte riktigt förstod när det kom till sjukdomen som dödade så många, men det kanske kommer i fortsättningen. Huvudpersonen Eve var så otroligt blåögd att jag ville slå henne ibland! Det har ju självklart att göra med hennes uppväxt på skolan och tillhör boken, men usch vad irriterad jag blev på henne ibland!

Något jag även gillade (egentligen inte något om handlingen) var att jag visste vart de var! Den utspelar sig i USA, i Kaliforninen och de är vid ett tillfälle vid Lake Tahoe, de försöker ta sig till San Francisco och går över Golden Gate Bridge! Det var kul att läsa då jag bor precis där just nu!

Själva hemligheten om vad som händer efter de har tagit examen från skolan tyckte jag var lite sådär. Jag hade förväntat mig något mer dramatiskt. Vilket egentligen är lite konstigt, för det som hände var väldigt dramatiskt och jag förstod helt klart varför hon inte ville dit!

Spännande bok och jag kommer helt klart att läsa fortsättningen (dock så var den utlånad på biblan)...


Betyg
 8/10 tassar!

måndag 27 maj 2013

Fick huvudvärk..

Lånad från internet...

... för att jag läste för länge! Det är nog första gången tror jag.. kan ju självklart bero på andra saker också dock..

MEN, nu är iaf The Maze Runner slut! Jisses va fort det gick! Kunde verkligen inte sluta läsa!! Så roligt när böcker är så bra tycker jag!! Nu får jag lägga till ytterligare en serie på min "påbörjade serier" lista. Ska försöka få upp ett inlägg om det ganska snart, måste bara kolla igenom vad jag faktiskt har läst först!

lördag 25 maj 2013

Bokbloggsjerka

Nu tyckte jag att det var dags för en ny bokbloggsjerka! Frågan den här veckan: Brukar du läsa om böcker?

Ja, det gör jag faktiskt ibland. Jag har läst Harry Potter (bok 1-5) fler gånger än jag kan räkna (de sista 2 bara 1ggr var). Läste även om Eragon serien innan jag läste den sista boken, då jag inte direkt kom ihåg vad som hänt tidigare. Sedan planerar jag även att läsa om några av de gamla böckerna som jag har hemma, när jag kommer tillbaka till Sverige.

Dock så läste jag mycket mer om böcker när jag var yngre. Mina Pollux-böcker är alla lästa mer än en gång, och de går jag tillbaka till lite då och då!

torsdag 23 maj 2013

The Girl Who Could Fly

Namn: The Girl Who Could Fly av Victoria Forester
Språk: Engelska
Sidor: 328

Handling (Tagen från Goodreads)
When homeschooled farm girl Piper McCloud reveals her ability to fly, she is quickly taken to a secret government facility to be trained with other exceptional children, but she soon realizes that something is very wrong and begins working with brilliant and wealthy Conrad to escape.

"Piper decided to jump off the roof. It wasn't a rash decision on her part. This was her plan: Climb to the top of the roof, pick up speed by running from one end all the way to the other. Jump off. Finally, and most importantly, don't fall. She didn't make plans in the event she did fall, because if you jump off the roof of your house and land on your head, you really don't need any plans from that point on. Even Piper knew that. So that's what she did. She jumped clean off her roof. But before we get to what happens next, you'll probably need to know a thing or two about a thing or two..."


Min åsikt
Min första tanke är att det här var en väldigt gullig bok. Anledningen till att jag säger "gullig", är för att jag kände att jag var lite för gammal för den (och jag är inte häller den tilltänka målgruppen). Något som jag tyckte var roligt dock, var språket som användes! Min lilla röst i huvudet fick en sydstatsdialekt! Orden "ma" och "pa" förekom ofta, men även en hel del andra ord.

Piper var en livlig karaktär som verkligen inte gillade att vara tyst, något jag tyckte var ganska kul. Hon var även väldigt säker på vad som var rätt och fel och försökte följa det hela tiden. Några av de andra karaktärerna blev lite platta tyckte jag, man fick inte reda på så jättemycket om dem. Men Conrad gillade jag väldigt mycket, [spoiler] då jag misstänkte att han var upp till något smart som faktiskt hjälpte de andra.[slut spoiler]

Jag rekomenderar den här boken för barn i ca 10-12års åldern och jag tror att den kan vara riktigt spännande för dem!


Betyg
 6/10 tassar!

Ändringar...



Ja, ibland så får man ändra lite i hur man har tänkt sig inläggen på bloggen. Igår hade jag sktivit ett ganska långt inlägg om hur jag var besviken på att inte ha hört något ifrån den skrivartävlingen som jag var med i. Men jag kände att jag inte ville anklaga någon utan att få svar, så jag väntade med att publicera inlägget och mailade Ann istället. Och visst, jag fick ett svar ganska snabbt, och hon hade visst presenterat vinnarna av tävlingen...

Mysko tyckte jag och kollade igenom min mail... och jo, självklart hade mailet hamnat så fint i skräppost-mappen! *suck* Så här har jag gått och varit irriterad över att inte ha fått något svar, när jag haft det på min mail hela tiden om jag bara letat lite bättre! Så idag blev det inte ett så intressant inlägg från min sida.. Jag blev inte placerad bland de 4 första och jag lärde mig att kolla skräppost-mappen!

Och sedan upptäckte jag även att jag redan hade gjort en recension på Alice in Zombieland!


tisdag 21 maj 2013

slut igen!

Jag har totalt glömt bort min lilla blogg den senaste veckan! Har haft lite för mycket annat att göra.. men nu så ska vi se om jag hinner med lite mer! Har 3 recensioner som förhoppningsvis kommer att komma upp i dagarna. Alice in Zombieland, The Girl who could Fly och sist eve. Jag hann inte ens göra ett uppdateringsinlägg på hur det gick för mig i läsningen av eve.. dock så får jag vänta på fortsättningen då den var utlånad på biblan! Så nästa bok blir The Maze Runner!

onsdag 15 maj 2013

Flygande fart..

Nu har jag läst ut The Girl Who Could Fly, och är faktiskt positivt överraskad! Jag visste ganska säkert att jag skulle gilla den, då Bea faktiskt har väldigt bra smak när det kommer till böcker, fastän hon bara är 12år. Dock så kändes vissa saker överdrivet lätt att lista ut, men boken är ju trots allt för ca10-12åringar.

Nu blir det raskt vidare till eve


fredag 10 maj 2013

läsa vs. skriva

Nej, det här inlägget kommer inte handla om vilket jag gillar mest.. för det skulle jag ändå inte kunna bestämma mig för! Det här inlägget kommer att handla om det jag läser vs. det jag skriver!

För er som följer min blogg, så vet ni redan att jag är med i en tävling som gick ut på att skriva baksidan till en bok som du skriver eller vill skriva. En annan del var också att välja ut din favoritbaksida, och motivera varför du gillade den.

Den första delen hade jag inte problem med alls. Jag fick ganska snabbt ihop ett par baksidor till ett par olika berättelser, och mitt största problem var vilken av dem jag skulle välja (trodde jag!). Del två visade sig vara lite klurigare. Mycket för att jag just nu befinner mig i USA, och alla mina böcker är i Sverige, så jag kunde inte direkt bara sätta mig vid bokhyllan och börja leta. Nästan alla böcker som jag läser nu kommer från biblan, vilket gör att jag inte direkt har några här häller. Så, det blev upp på Goodreads och Adlibris och läsa och hoppas att det faktiskt kommer att räknas!

Jag konstaterade att jag gillar när man får en snabb presentation av huvudpersonen och hur hen är. Sedan ska det hintas lite om den kommande katastrofen/problemet/totaltuppochnervändandeavpersonensliv-händelse och sedan avslutas med en riktigt kliché fråga, typ "kommer hen att klara det?", "kommer hen att upptäcka vad som är viktigt innan det är för sent?" osv.

MEN... det finns alltid ett "men", eller hur? När jag själv skriver, så håller jag mig inte alls till det här! Jag vet inte varför, men det är inte ens i närheten av sådär jag själv skrev mina baksidor. När jag insåg detta, så försökte jag mig på att skriva nya baksidor (raderar väääääldigt sällan text, skriver ny istället) som följde "mina egna ramar" för vad jag gillar. Och det gick verkligen inte alls!! Mina spännande YA-böcker blev till mesiga, halvhjärtade barnböcker som kanske skulle gillas av en 8-åring! (Inget fel med barnböcker! Men det var ju inte det jag ville ha.)

Varför blev det så helt plötsligt? Jag försökte verkligen flera gånger, med flera olika baksidor, men resultatet blev det samma. Så, är det någon där ute i vida världen som har något tips för att få till bra baksidor? Är det någon som någonsin stött på samma problem?

torsdag 9 maj 2013

Påminnelse och uppdatering!

Idag är sista dagen att vara med i baksida tävlingen hos Ann Ljungberg!! Kolla in sidan här, och tänk snabbt!!



Det går lite segt med läsningen, och jag började faktiskt inte läsa den nya boken föräns igår! Och jag har även hämtat upp två nya böcker på biblan, så nu känner jag att jag måste ta tag i mitt läsande lite så jag hinner läsa alla tre innan de måste tillbaka till biblan! De nya böckerna var eve och The Maze Runner.

Eve (Eve, #1)  The Maze Runner (Maze Runner, #1)

måndag 6 maj 2013

klocka

Hittade en lite rolig klocka när jag var ute och letade i affärer igår.


Hittade även dessa "vägg prydnader".. dock var de väääldigt dyra, så jag nöjde mig med att sno åt mig ett kort på dem!

My Novel, My Rules

söndag 5 maj 2013

Ny bok

Just nu har jag börjat läsa boken The Girl Who Could Fly. Det är mitt värdbarn som har satt boken i min hand. Vi får se hur det går, på Goodreads så har den 4 stjärnor.



lördag 4 maj 2013

Bästa citatet!!



Idag hittade jag nog det bästa citatet någonsin! Det kommer från författaren Sofia Albertsson

"Jag avskyr realism! Det tråkar ut mig nåt så fruktansvärt! /.../ Varför måla av en fågel exakt så som en fågel ser ut - då kan man lika gärna fotografera den. Varför skriva noveller och romaner om verkligheten exakt så som den är - då kan man ju lika gärna titta på nyheterna." - Sofia Albertsson

Det här är precis så som jag känner när jag både läser och skriver! En helt vanlig värld med helt vanliga dagar är trist!

Hela intervjun med henne hittar ni här, på SwedishZombie's blogg! Väldigt intressant att läsa!
Sofia Albertsson

fredag 3 maj 2013

Alice in Zombieland

Namn: Alice in Zombieland av Gena Showalter
Serie: The White Rabbit Chronicles #1
Språk: Engelska

Handling
Alice har levt hela sitt liv med sin fars rädsla för Zombie's som kommer fram när det blir mörkt. Ingen kan se dem utom hennes far och Alice tycker bara att han är jobbig, pinsam och önskar att hennes mamma ska lämna honom.

En chock gör att hon också börjar se monsterna som hennes far ser, och i hennes nya liv måste hon lära sig hur hon ska bekämpa dem för att överleva. Tillsammans med skolans värsting Cole och hans gäng får hon uppleva en ny, och farlig värld!

Min åsikt
Jag ÄLSKADE den här boken! Eller jag ska väl snarare säga, jag älskade Alice's berättarröst! Första gången jag har läst en bok, och verkligen känt att jag tycker om hur den berättas!

Ibland var boken lite hoppig, och jag kände att jag inte riktigt hängde med (detta kan dock även bero på språket). Några av karaktärerna var ganska steriotypa, men jag gillade verkligen Alice nya bästis Kat! Helt galen! Alice i sig gillade jag också, hon kändes ändå som en normal person. Dock så tycker jag att några andra i killarnas gäng blev väldigt steriotypa, och jag visste egentligen inte så mycket om dem.

Zombiesarna (Zombie's i plural..??? ) vet jag inte direkt vad jag ska tycka om. Det är ju definitivt inte några Zombie's i den traditionella bemärkelsen iaf. Och jag blev väldigt förvirrad i början vad det egentligen var som hände med Alice's pappa, det tog en lång stund innan jag förstod det! Förvirringen kring detta drar ner betyget lite för mig.

Men jag gillade verkligen boken och kommer helt klart att läsa bok 2 som kommer ut i höst!

Betyg
 7/10 tassar!

onsdag 1 maj 2013

Läst i April

I April har det blivit:

Alice in Zombieland
Requiem
The Grimm Legacy


I Mars blev det:

Warm Bodies 
Crown of Ember

Det blev de två senaste månaderna, då jag helt enkelt inte la upp något förra månaden. Bästa boken tror jag blir Alice in Zombieland, även om alla de jag läste var bra. Men det var något speciellt med den boken!



Ska försöka komma ifatt med recensioner.. men helt ärligt så måste jag komma på något roligare sätt att skriva dem på, för just nu tycker jag att det är aaaaptråkigt att skriva dem! Och det är därför som jag halkar efter, även om jag tycker böckerna var bra!