lördag 20 september 2014

Författartävling

För alla er där ute som gillar att skriva, ni har väl inte missat att Harlequin har en stor författartävling med ett bokkontrakt som första pris!?


Vill du veta mer om tävlingen så kan du kika in här, och ska du till bokmässan så har du världens chans att få prata med dem och få massor av tips och råd! 

onsdag 17 september 2014

läsuppdatering

hmm, har konstaterat att det står lite still på mina "läser just nu" bilder på sidan här. Tyvärr så är det så att jag inte läst så mycket som en rad sedan jag läste ut Farlig Förmåga för 1½ vecka sedan. Skolan gör mig jättetrött, och ändå pluggar jag inte ens i närheten av vad jag borde. Förhoppningsvis kan jag få in lite rutiner den här veckan och då även få lite tid över att läsa på också.

När det kommer till ljudboken Drakjägarens flicka, så står det tyvärr också helt still då min telefon fick för sig att gå och dö. Just nu har jag en lånad telefon där jag inte kan sätta in mitt SD-kort, så jag har varken musik eller böcker att lyssna på när jag åker buss till och från skolan. Tro mig, jag lider! Det är fruktansvärt tråkigt att vara åksjuk och bara sitta och stirra framåt utan något att lyssna på! Snart har jag förhoppningsvis en ny telefon iaf, så då hoppas jag att jag ska kunna lyssna färdigt på boken snabbt!

Jag har bestämt mig för att nästa bok blir Kampen om Järntronen, men jag kommer inte ändra bilden förrän jag faktiskt börjar att läsa den.



Något som inte står på sidan är ju också att jag läser boken Nordiska Väsen.
Bilderna är så otroooligt fina i den! Kan sitta och titta i den när jag är för trött för att faktiskt läsa. (Min dyslexi är väldigt beroende av hur pigg jag är när jag läser)


måndag 15 september 2014

Födelsedagstårta!

Ja, som ni redan vet om ni följer min blogg, så planerade jag att göra en Harry Potter-tårta när jag fyllde år i söndags! Och så blev det också! Jag är inte helt nöjd, det var ganska mycket som gick fel och jag är ju total nybörjare på det där med tårtor... men övning ger färdighet, och det är en mycket rolig hobby! Den blev iaf riktigt god!

Nästa gång blir det någon annan rolig tårta!


Tårtan bestod av vanlig sockerkaksbotten med chokladfluff och blåbärsmousse som fyllning. Spacklad med glasskräm och täckt med marsipan. Även all dekoration är marsipan.... dock så kommer jag nog hålla mig till mmf i fortsättningen..

fredag 12 september 2014

fredag igen...

Idag är jag hemma och är sjuk. Det är lite jobbigt, då vi hade en labb i skolan idag som jag gärna inte hade missat. Hatar att ligga efter med sådana saker...

Men iaf, igår fick jag hem två nya böcker! Och då jag fortfarande inte har börjat läsa Kampen om Järnronen, så funderar jag på att börja med någon av dem istället. Vi får se hur det blir...

 

Jag fyller även år på söndag och tänkte försöka mig på att göra en Harry Potter tårta! Vi får se hur det går! haha Kan bli gott, kan gå helt åt pipsvängen..

söndag 7 september 2014

Helgen som varit...

Det här blir ett inlägg med lite text och mycket bilder.. men som förklarar min helg så här långt ganska bra!

Så, i fredags läste jag ut


och hade tänkt att jag då skulle börja på


efter den. Men då fick jag


med posten! Och i lördags när jag jobbade i min gulliga lilla bokhandel så köpte jag med mig


hem också. Dock så blev inte en enda av de nya böckerna öppnade pga


som jag spenderade hela lördagen med att spela tillsammans med en kompis! Skitroligt! Hoppas alla haft en lika bra helg som jag!

onsdag 3 september 2014

Vad finns i vårt lands skrymslen och vrår?

Jag har precis fått låna en bok av farmor som jag har varit nyfiken på jättelänge! Nordiska Väsen av Johan Egerkrans. Den har så otroligt fina bilder och jag tänkte att jag ska försöka läsa om ett eller två väsen varje kväll. Vill inte direkt sträckläsa boken som en "vanlig" bok, utan försöka njuta och lära mig lite! Har alltid älskat sagor, men kan ändå skrämmande lite. Första delen i boken heter Oknytt, och börjar med älvor!


Beskrivning från Goodreads. Klicka här för att komma till Goodreadssidan.

"De går under många namn de osynliga, oknytt, skrömt, de övernaturliga. De antar många former och de lockar, förför och förgör. 

Nordens mörka skogar, djupa sjöar och höga berg hyser en mängd mytiska varelser. Vi ser dem inte om de inte väljer att visa sig, men de gör sig ständigt påminda. När någon mystiskt försvinner i skogen, när man hör märkliga ljud på vinden, när mjölken surnat över natten är det de övernaturliga som varit framme. Förr i tiden var de en naturlig del av vår värld, ett sätt påminna människor om att ha respekt för naturen. 

En del väsen finner man i hela Europa, som drumliga jättar, mystiska troll, skira älvor och eldsprutande drakar. Andra, som den skönspelande näcken, nattens mara, skogens huldra och mylingarna, är typiska för norden. De personifierar naturen i all dess nyckfullhet och en del av dem ÄR naturen. "