torsdag 27 augusti 2015

Sommarlov och lite skrivande

Woho!! Nu har jag 4 dagars sommarlov! Äntligen! I 4 dagar så har jag varken jobb eller skola som måste göras, utan jag kan bara göra det jag själv vill!

Detta har firats med så roliga saker som att kolla igenom räkningarna, tvätta och ringa en massa tråkiga samtal. MEN, jag har även skrivit lite, och DET är ju alltid roligt!

Min andra bok är nu uppe i 33 929 ord! Och för er som undrar.. nej, jag har inte publicerat någon bok. Då jag är väldigt oregelbunden i mitt skrivande och det väldigt mycket beror på hur mycket jag har att göra i skolan, så vågar jag inte skicka in någon bok till förlag och så ännu då jag inte vågar garantera att en uppföljare skulle vara klar inom de närmsta 5 åren.. Så, min taktik är helt enkelt att jag skrivet ett första utkast på alla böckerna och ser vart jag hamnar. När sedan hela historien är klar så kommer jag att gå tillbaka till bok 1, redigera den så att den blir som jag vill och sedan skicka in det till förlag. Efter det kommer jag att redigera bok 2 osv.

Det känns bättre att göra så, då jag själv inte är helt säker på hur min bok och mina karaktärer faktiskt ska komma dit jag har planerat..


tisdag 25 augusti 2015

En bok om vinter mitt i sommaren...

Namn: Hundar, hus och hjärtats längtan av Lucy Dillon
Språk: Svenska
Sidor: 427
Ålder: Vuxen

Handling tagen från Goodreads:
Juliet har nyligen förlorat sin älskade man Ben. Endast trettioett år gammal och änka stannar livet för Juliet. Hon isolerar sig hemma och tillbringar dagarna framför teven. Desperat försöker hon följa råden i olika självhjälpsböcker och väntar förhoppningsfullt på den magiska ettårsdagen då hon enligt böckerna ska ha lämnat det värsta bakom sig.

Hennes syster Louise lever ett på ytan perfekt liv. Hon är gift med framgångsrika egenföretagaren Peter, de har lilla sonen Toby och lever i ett snyggt, toppstylat hem. Men sedan barnet kom saknar Louise något i sitt äktenskap.

När mamma Diane lyckas locka ut sin ena dotter, Juliet, på hundpromenader, först med den egna lilla terriern Minton och snart även med andra hundpersonligheter i grannskapet, börjar det hända saker.

Utan att Juliet vet hur det gått till, har hon plötsligt ansvar för en mängd hundar, katter och krukväxter som behöver omvårdnad när ägarna är bortresta. Dessutom får hon energi över till att börja renovera det viktorianska hus som hon och Ben köpte tillsammans. Med hjälp av Lorcan, en god vän till den stökiga men trevliga rockmusikälskande storfamiljen i huset intill, tar Juliet tag i ett rum i sänder - något som verkar ha samma terapeutiska inverkan på hennes liv som hundpromenaderna har.

Systrarnas vägar korsas under jakten på lycka och en attraktiv man kommer att spela en alltmer avgörande roll i sammanhanget.

Omdöme: 
Den här boken var gullig och precis i stil med Ensamma hjärtan och hemlösa hundar, lika mysig men ändå inte rädd för att röra i de jobbiga ämnena. Det var många gånger då jag tyckte att den här boken var lite väl tung, jag ville ju läsa en feelgood-bok! Men den vann över mig, och jag gillade den ändå. Några saker var lite väl förutsägbara, och det störde mig lite, som med den mystiska "attraktiva mannen" som nämns i beskrivningen ovan.

Men Lorcan älskade jag från första stund, önskar att jag hade en sådan granne. Emer däremot var lite klurigare, för att inte tala om hennes man. Juliet och Louise känner jag egentligen bara att de hade kunnat lösa sina problem så enkelt om de bara satt sig ner för att prata. Men det är kanske lättare sagt än gjort.

I det stora hela så gillade jag den här boken och den lämnade ett litet tomrum efter sig. Får hoppas att nästa bok kan fylla det!

onsdag 19 augusti 2015

Onsdagsuppdatering

Då jag är mitt uppe i en massa tentaplugg, en ev. flytt som ska planeras, förberedelser inför skolstarten och en loppis som jag ska vara med på, så har jag inte så mycket tid till att läsa. Men jag har kommit en bit framåt i Hundar, hus och hjärtats längtan iaf och är nu på s. 292 av 428.

Jag ska även börja lyssna på Kampen om Järntronen, då jag har insett att jag troligtvis aldrig kommer att få ro att läsa igenom de först böckerna.

Så, det är så som min vecka ser ut, har ni också mycket att göra nu när skola och allt ska dra igång?


måndag 10 augusti 2015

Swedish Zombie tävling!

Sommarens läskigaste tävling är igång! Kolla in på Swedish Zombies facebooksida och var med du också!




TÄVLING! BLI SWEDISH ZOMBIE VIP!
Vinnaren i den här tävlingen får hela SZ utgivning 2015-2016.
Både digital utgivning och pappersböcker. På pappersfronten så pratar vi MINST om 13 SVARTA SAGOR, Christian Johanssons SKÖNHETEN och 13 SVARTA SAGOR OM SUPERHJÄLTAR. Men minst en pappersbok tillkommer! (Får bli överraskning) Dessutom får vinnaren vykort med personliga hälsningar från våra begåvade författare av e-noveller. Ta chansen & följ Sveriges bästa skräckförlag i realtid.
VINNAREN UTSES DEN SISTA AUGUSTI.
Så här gör du för att delta:
1. Gilla det här inlägget
2. Dela det här inlägget
3. Skriv en cool grej där du taggar ‪#‎swedishzombie‬

lördag 8 augusti 2015

Would You Rather Book Tag


Jag följer i Nilmas bokhyllas fotspår och helt enkelt gör en liten tag för att jag tycker att det är kul!

Would you rather only read triologies or only read stand-alones?
Hmm, jag tror jag väljer trilogier här. Jag gillar verkligen när jag får följa karaktärerna lite längre än under bara en bok.

Would you rather only read male or female authors?
Alltså, det spelar absolut ingen roll! Jag brukar inte ens tänka på om det är kvinnliga eller manliga författare.

Would you rather shop at Barnes and Noble (fysisk handel) or Amazon (nätbokhandel)?
Barnes and Noble, blir det utan tvekan. Affärerna är gigantiska och jag kan aldrig komma ut ur deras butiker utan minst 3 böcker! De brukar även ha Starbucks i anslutning till butikerna...

Would you rather books were made into TV-shows or movies?
Jag är lite tveksam här.. filmer brukar bli sådär, men jag har i princip bara sett Game of Thrones som serie (vad jag kan komma och tänka på nu iaf). Men jag får nog ändå välja film här, jag älskar verkligen filmer!

Would you rather be a professional author or reviewer?
Författare! Här har jag inte den minsta tvekan! Att kunna jobba på heltid med skrivandet hade varit fantastiskt! Jag har så många idéer som jag vill förverkliga!

Would you rather be a librarian or a bookseller?
Tja, jag jobbar ju i en bokhandel just nu.. och jag trivs ganska bra med det faktiskt. Det är kul när kunder blir nöjda med sina böcker och att prata med stammisarna som kommer in för tidningen på morgonen. Men jag tror inte att jag hade vantrivts på ett bibliotek direkt heller..

Would you rather only read ebooks or physical books?
Fysiska böcker, utan tvekan! Att ha böcker på plattan är praktiskt, men det finns inget som slår att kunna hålla boken fysiskt i handen!

Häng på om du också vill vara med, och skriv gärna en kommentar sedan så jag kan läsa dina svar!

fredag 7 augusti 2015

läser just nu

Efter att Paper Towns tog slut, så har jag idag börjat läsa Hundar, hus och hjärtats längtan av Lucy Dillon. Det är en bok som jag lånade av mamma för vääääldigt länge sedan nu! Och jag kände att jag behövde en feelgood bok just nu!


torsdag 6 augusti 2015

Paper Towns

Namn: Paper Towns av John Green
Språk: Engelska
Ålder: 13-16 (min bedömning)
Sidor: 304

Handling tagen från Goodreads:
Quentin has always loved Margo Roth Spiegelman, for Margo (and her adventures) are the stuff of legend at their high school. So when she one day climbs through his window and summons him on an all-night road trip of revenge he cannot help but follow.

But the next day Margo doesn’t come to school and a week later she is still missing. Q soon learns that there are clues in her disappearance . . . and they are for him. But as he gets deeper into the mystery – culminating in another awesome road trip across America – he becomes less sure of who and what he is looking for.

Omdöme:
Helt ärligt är jag lite besviken på den här boken. Jag har läst så mycket bra om den, och jag älskade "The Fault In Our Stars", men den här var inte alls som jag trodde. Jag tror det mest beror på mina förväntningar. Jag trodde att jag skulle läsa en bok om en resa genom USA och där ungdomarna skulle "lära sig om livet", eller något i den stilen. Det var det inte. Jag tror jag hade gillat den mer, om jag inte hade haft de förväntningarna som jag hade.

Jag kan även säga att det inte var någon dålig bok. Jag gillade huvudpersonen och hans kompisar, och det var spännande att följa deras tankar när de kämpade med att lösa Margos ledtrådar. Jag hade delar där jag kände att jag inte alls ville lägga ifrån mig boken och verkligen ville veta vad som hände sedan.

Så, jag är som ni märker lite delad över den här boken. Den var inte lika bra som jag hoppats. men ändå bra!

tisdag 4 augusti 2015

läs- och skrivuppdatering

Ja, så här en tisdag tänkte jag att det var dags att slänga upp en uppdatering. Jag är på sid 56 i boken jag skriver och uppe i straxt över 30 000 ord. Sakta men säkert går det framåt! Jag lägger upp lite bilder varje dag under #litevarjekväll, där kan ni kolla och se hur det går. Jag lägger dock inte upp bilder på det varje kväll...

Jag har kommit 147 sid i Paper Towns, vilket är ganska exakt hälften av boken. Den börjar nu bli lite spännande och jag känner helt klart ett större sug för att läsa! *yeay*

Hur går det för er? Vad läser eller skriver ni just nu?

lördag 1 augusti 2015

Snaaart...

Vet ni vad det bästa är med att sommaren snart är slut och hösten kommer? (Jag vet, jag är ingen sommarmänniska...) Men det bästa med hösten är ju serierna!!


 Den 19sep så drar säsong 9 av Doctor Who igång!! OMG, jag längtar redan! "The Magician's Apprentice" heter första avsnittet, om man ska tro IMDB.


Och sedan, den 11 oct, så drar The Walking Dead igång! IIIhhhh!!!