onsdag 28 november 2012

Omslag i USA

Jag har köpt ett antal böcker under tiden jag har varit här i USA. Böckerna här har "pappersfodral" med omslagsbilder, och böckerna i sig är enfärgade med text på. Men saken är den att jag inte kan bestämma mig för om jag tycket om det eller ej. Vad tycker ni? Är de fina eller inte?




tisdag 27 november 2012

Lock and Key

Namn: Lock and Key av Sarah Dessen
Förlag: Speak
Språk: Engelska

Handling (tagen från goodreads)
Ruby, where is your mother?
Ruby knows that the game is up. For the past few months, she's been on her own in the yellow house, managing somehow, knowing that her mother will probably never return.
That's how she comes to live with Cora, the sister she hasn't seen in ten years, and Cora's husband Jamie, whose down-to-earth demeanor makes it hard for Ruby to believe he founded the most popular networking Web site around. A luxurious house, fancy private school, a new wardrobe, the promise of college and a future; it's a dream come true. So why is Ruby such a reluctant Cinderella, wary and defensive? And why is Nate, the genial boy next door with some secrets of his own, unable to accept the help that Ruby is just learning to give?

Min åsikt
Jag hade väldigt svårt att tycka om Ruby i början av boken och det tog lång tid innan jag faktiskt gillade den. Jag tycker inte att den var lika klockren som de andra böckerna jag läst av Dessen. Ruby var jobbig i början av boken och jag hade väldigt svårt att förstå henne, även om Dessen var duktig på att förklara varför hon blivit sådan. Sedan kändes det väldigt påhittat att hon skulle stöta ihop med en person så nära som hon behöver hjälpa.. det blev lite för mycket för mig tror jag.

Jag gillade halsbandet som hon hade, mycket för att jag själv haft en nyckel som halsband. Och den virriga tanten som hon jobbade för, störtskön!

Betyg
 6/10 tassar!

Myspys!

Idag var jag och handlade lite och bestämde mig för att faktiskt köpa den där "snugee" som jag kollat på ett tag! "Snugee" är vad de kallar en snugrug här! haha vilket då är ett "finare" ord för filt med ärmar! Det roliga med min snugee  är dock att den även har en luva!

Så nu kan jag sitta och mysa på kvällarna när jag läser mina böcker! Någon som käner igen motivet?! 


måndag 26 november 2012

Pandemonium

Namn: Pandemonium av Lauren Oliver
Förlag: Harpercollins
Serie: Delirium #2
Språk: Engelska

Handling (Taget från Goodreads)
I'm pushing aside the memory of my nightmare,
pushing aside thoughts of Alex,
pushing aside thoughts of Hana and my old school,
push,
push,
push,
like Raven taught me to do.
The old life is dead.
But the old Lena is dead too.
I buried her.
I left her beyond a fence,
behind a wall of smoke and flame.
 


Min åsikt
Det tog mig en liten stund innan jag kom in i boken ordentligt. Jag hade lite svårt för när det hoppar fram och tillbaka mellan nutid och dåtid, men det funkade det också efter ett tag. Jag gillade många av de karaktärer som var nya i boken, även om jag blev lite nyfiken på några av sidkaraktärerna som inte var med så mycket.

Dock så tyckte jag att jag kunde förutse hur slutet skulle bli, vilket var lite trist. Dock så hoppas jag att tredje boken innehåller någon form av twist som jag inte kan förutse... för sista boken ska jag helt klart läsa! Måste ju få veta nu hur det slutar!

(väldigt kort recension, men jag har inte så mycket tid för bloggen längre tyvärr)

Betyg
 7/10 tassar!

tisdag 20 november 2012

Ytterligare en bok slut

Nu var Reached slut också! Helt okej och jag ska försöka lägga upp en recension snart.. Men börjar komma efter lite på den fronten, har helt enkelt inte känt för att skriva något.



Men idag fick jag iaf uppdatera lite på min 100-lista! Matched-trilogin är numera blå istället för lila! Så lite framåt kommer jag med listan iaf! Och min nästa bok, Just Listen av Sarah Dessen är också med på listan!

onsdag 14 november 2012

Nya läsningen

Jag är nu klar med Lock and Key och skuttar raskt vidare till den nysläpta boken Reached! Äntligen får jag veta slutet på Matched-trilogin!

 

This or That Tag

Boktycke utmanade alla som inte blivit utmanade.. så då tar jag åt mig då jag tyckte att det verkade roligt! (även om jag ligger lite efter...)

01. Ljudbok eller bok i handen?
Jag säger utan tvekan "bok i handen"! Jag gillar inte alls att höra någon annans röst berätta en händelse för mig. Har försökt ett par gånger, men nej, det är helt enkelt inte min grej!

02. Pocket eller inbunden?
Här varierar det nog lite... Men jag skulle nog svara inbunden. Även om det ofta blir så att jag köper poket för att det är billigare.

03. Påhittat eller verklighetsbaserat? (Fiction/non fiction)
Fiction, utan tvekan! Men har börjat läsa lite mer och mer "verkliga" böcker..

04. Harry Potter eller Twilight?
Harry Potter! Växt upp med böckerna och de kommer alltid att stå mig nära! 


05. Fantasyvärld eller vår värld?
Hmm, måste jag välja? Jag skulle vilja säga en blandning av de två..

06. Kindle, iPad eller annat?
Ja, nu har jag inte något annat än min vanliga dator och min telefon för att kunna läsa digitala böcker.. så jag får nog ta och hoppa över den här frågan då jag helt enkelt aldrig har testat..

07. Låna eller köpa böcker
Här blir det köpa böcker. Jag älskar att kunna ta med mig nya böcker hem! Och sedan ha dem i hyllan, fina och att de aldrig kommer bli lästa igen... vilket slöseri! Jag borde lära mig att sälja/lämna bort böcker också!

08. Bokhandlar eller online?
Bokhandlar! Har en bokhandel hemma som jag älskar att bara gå runt o kolla i. Har känt ägaren sedan jag var liten och hon har alltid stått ut med att jag kommer och bara går runt ett tag. 

09. Ensamstående bok eller trilogi?
Triologi tror jag. Jag gillar när jag får en fortsättning på historier..


10. Tjock bok eller kort bok?
En tjockis föredrar jag nog, men bara till en viss gräns. Jag tänker nog på att ca 400sid är det som jag föredrar. 

11. Romans eller action?
En blandning av båda? Jag gillar när det händer saker hela tiden, och så slänger man in lite romans i det!

12. Mysa under en filt eller steka i solen?
Mysa under en filt, med lite choklad och en bra film eller bok!

13. Varm choklad eller latte?
Varm choklad med vispgrädde! Finns det något godare på vintern egentligen?!

14. Läsa recensioner eller bilda egen uppfattning?
Jag tror jag gör en mix av båda. Läser lite om böcker jag tycker verkar intressanta, även om jag ofta hoppar runt i recensionerna för att inte få för mycket berättat för mig. 

måndag 12 november 2012

Bio!!

I veckan var jag och såg filmen The perks of being a wallflower på bio. Jag visste egentligen inte vad den handlade om, men då i princip alla bokbloggar som komenterat boken varit överväldigande positiva.. tänkte jag att det var lika bra att gå och se filmen medan jag hade chansen!

Tyvärr fick jag gå själv, då ingen av mina kompisar tyckte att den verkade speciellt bra. Och jag kan helt ärligt säga att jag själv inte direkt visste vad den handlade om, förutom att huvudpersonen skrev brev till någon "hemlig" person.

IMDB

Jag är glad över att jag bestämde mig för att se filmen, den va verkligen bra! Så nu står jag i kö på biblan för att kunna låna boken.. men det var ganska många som hade samma tanke som mig...

Något som jag personligen tyckte var extremt roligt i filmen, var att de hade med Rocky Horror Picture Show i den! (lite youtube-filmer) Jag tyckte att det var helt fantastiskt, för jag gick själv och såg en sådan show vid halloween! De fångade verkligen hur ungdomarna här ser på den showen! Det var sjukt roligt att se!!

Nu står jag som sagt i kö för boken, och känner att jag borde verkligen komma ur den här "se filmen, läsa boken"-fasen och komma in i "läsa boken, se filmen"... men men, man kan ju inte få allt här i värden och jag är ju lite seg av mig ibland.. Hoppas att alla som sett filmen gillade den lika mycket som jag!



torsdag 8 november 2012

Niceville

Namn: Niceville av Kathryn Stockett
Förlag: Månpocket
Språk: Svenska

Handling - tagen från Adlibris
När societetsflickan Skeeter återvänder till hemstaden Jackson i Mississippi efter avslutade universitetsstudier, faller hon tillbaka i sitt gamla liv med bridgespel, tennis och välgörenhetsbaler. Men något hos henne har förändrats; hon vill mer och ser nu annorlunda på tillvaron. Hon drömmer om att bli författare och får så småningom ett jobb på lokaltidningen.

Genom sitt arbete får hon kontakt med den svarta hemhjälpen Aibileen, som har förlorat sin ende son men uppfostrat och älskat sjutton vita barn. Deras möte blir början på en udda och också farlig vänskap. 

Tillsammans med en annan svart hemhjälp - den egensinniga och smarta Minny - bestämmer sig Skeeter och Aibileen för att skriva en bok som skildrar verkligheten i staden som de kallar Niceville. De skriver om hur de svarta har förnedrats och diskriminerats. Men också om deras drömmar, längtan och hopp. Arbetet med boken kommer att förändra deras liv för all framtid.



Min åsikt
Jag såg filmen först, och det var efter det som jag bestämde mig för att läsa boken. Handlingen tycker jag va lite seg till och från i boken, men det flöt ändå på ganska bra framåt. Av de tre huvudpersonerna, så gillade jag att läsa Aibileen's del mest. Jag tyckte att hon var den som var mest närvarande. Efter det så gillade jag Skeeter, och sist hamnar Minny. Jag gillade nog tyvärr mer Minny i filmen, fick inte alls samma känsla av henne när jag läste.

Något jag gillade med boken var däremot hur mycket tydligare Skeeter's utfrysning är. Den är väldigt tydligt gestaltad och jag förstår mycket bättre hur tufft det var för henne.

Det var en mycket läsvärd bok!

Betyg
 8/10 tassar!

lördag 3 november 2012

Nice-naglar

Idag tog jag mig tiden att fixa nagelinlägget för boken Niceville!



Ska försöka fixa en bild till What happened to Goodbye, men just nu har jag inte färgerna som jag vill för att kunna fixa det..