söndag 19 januari 2014

Frozen

Idag ska jag faktiskt har ett inlägg om en film! Det vet jag inte om jag har haft innan. Men iaf, så älskar jag Disney och deras mysiga filmer!

Igår såg jag på Frozen (Frost) som är Disneys senaste hitt. Och jag bara älskar den! Men den största anledningen till att jag kände att jag ville skriva lite om den, är för att den egentligen är lite olik vad Disney brukar ha. Det är ju kärlek, fjantiga djur och sånger, precis som vanligt. MEN, det nya är att den inte direkt handlar om att huvudpersonen ska finna sin äkta kärlek och gifta sig (även om det också är med), utan att den mer handlar om den ovillkorliga kärleken mellan syskon! Och även om den äkta kärleken har en stor roll, så blir det inte riktigt som man tror på slutet. Go Disney för lite nytänk och överraskningar!

Men slutsats, har du inte sett den, se den!!  Iaf om du gillar Disney...





lördag 18 januari 2014

Äntligen!!

Nu är äntligen tentorna slut för den här gången och jag är ledig tills på måndag då det drar igång nya kurser! Så nu blir det att krypa ner i soffan och fortsätta läsa Nyckeln som har fått ligga orörd såååå länge!! Wohoo!!

Lånad från google..

torsdag 9 januari 2014

tentaplugg



Just nu är jag inne i en ordentlig lässvacka pga tentaplugg! Jag hinner inte läsa någonting känns det som! Tyvärr så kommer det nog att vara så här tills efter den 17e jan, då sista tentan är skriven! Men jag läser lite bloggar i mina pauser och avundas alla som har tid för böckernas underbara värld, samtidigt som min "att läsa"-lista bara blir större!

bilden är lånad från en google-sökning!

torsdag 2 januari 2014

2013 i böcker

Nu är 2013 slut, och tyvärr hann jag inte upp i mitt mål på 30 böcker, det slutade på 28. Men jag är otroligt nöjd ändå. Jag har faktiskt läst väldigt bra böcker i år, och betydligt fler än jag någonsin läst tidigare. Alla böcker kan ni hitta under fliken "läst 2013", men jag hade tänkt nämna några som utmärkt sig speciellt.

Mest Spännande: The Maze Runner av James Dashner. 
         För dem som letar efter en spännande bok kan jag absolut rekommendera denna! Satt som fastklistrad och kunde inte sluta läsa!

Största besvikelsen: The Replacement av Brenna Yovanoff.
        Jag fick höra att den här boken hade skapat rubriker och hade fått bra recensioner. Tyvärr måste jag säga att jag tyckte den var jättetråkig. Fastnade aldrig för karaktärerna och kände mig inte de minsta engagerad.

Positivt överraskad: Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon
        Den här boken är inte alls i den genren som jag brukar läsa i, men jag gillade den verkligen. En riktig feelgood bok!

Bästa boken: The Maze Runner. Fyra böcker har fått 5or i år. Men så här i efterhand är det här den som jag känner, utan tvekan, att den var bäst av de fyra! Läs Läs Läs!!