söndag 7 maj 2017

Författare är underbara!

För ett tag sedan hade en bekant till mig fått nog. Hennes dotter hade då blivit mobbad i skolan i ca 6 år och skolan lovar om och om igen att det ska bli bättre, att de ska hålla koll och att den värsta personen ska bli punktmarkerad. Sedan började det ändras, kanske var det inte så att det var de där andra som var elaka utan dotterns som hade svårt för det sociala? Kanske var det henne som felet låg hos? Bara här har jag personligen själv lust att gå bäsärkargång och mörda någon, vuxna människor skyller på ett barn när hon blir mobbad. Det är så att man blir mörkrädd.

Min kompis fick som sagt nog och tog ur dottern ur skolan och krävde att hon skulle få en ny skola. Under två veckor var hon hemma mellan skolorna och hade det lite långtråkigt. Så jag kontaktade en författarkompis för att se om vi kanske kunde följa med henne ut när hon jobbade en dag, när hon var ute på skolor och jobbade med skrivande.

Tyvärr kunde vi inte följa med henne när hon var ute på skolorna, men hon hjälpte oss ändå! Det visade sig nämligen att hon själv hade haft det väldigt jobbigt i skolan när hon var liten och hon blev superarg när jag berättade om situationen. Hon samlade ihop alla krafter hon kunde och sände ut en förfrågan till alla författare hon kände. Frågan var om de ville vara med och hjälpa till att stötta Maggie och kunde tänka sig att skicka en bok till henne, för att visa att de brydde sig och tänkte på henne.

Sammanlagt fick Maggie 28 böcker, i FÖRSTA omgången! 28 böcker, där i princip alla var signerade och med ett personligt meddelande. 28 böcker från författare som bara ville vara snälla och muntra upp en liten tjej och visa att alla vuxna är inte idioter, det finns faktiskt de som lyssnar!

Jag vill tacka Sofi Poulsen för hennes engagemang och även alla författare som var med och skickade böcker, utan er hade Maggie inte tagit sig igenom det här så bra som hon faktiskt gjorde. Ni är underbara! 










2 kommentarer:

  1. Ja, vad arg man blir på vuxna som i princip säger att det är barnets fel att det blir mobbat. De borde verkligen veta bättre. Hemskt. Men härligt att läsa om alla författares engagemang! Hoppas att Maggies nya skola är bra och att hon får många kompisar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hon trivs jättebra och har kommit in i tjejgruppen i klassen! :)

      Radera